• COROVODA ONLINE PUBLIKON TË DHËNAT E POPULLSISË DERI NË 1 JANAR 2018
  • NË SKRAPAR BANOJNË GJITHËSEJ 17 476 BANORË
  • NË POLIÇAN BANOJNË GJITHËSEJ 17 271 BANORË

Pelegrinazhi ne prag: Te paret nisen tregtaret. Makinat e para drejt Kulmakut ne Skrapar

Mjetet e para kryesisht makina te larta jane te parat qe shkelin ne rreth vendin e shenjte te gushtit bektashi ne Skrapar. Keshtu gjate te enjtes dhe se premtes mjetet e para kryesisht qe perdoren nga tregetaret ambulante jan e drejtuar per ne Kulmak te Skraparit. Ne vigjilje te 19 gushtit nga ku merr start pelegrinimi, "mbaresine" te paret e kerkojne mesa duket tregetaret qe nuk jane vetem nga Skrapari por madje edhe nga Berati Fieri etj. Tradicionalisht Festa 6 ditore e cila kulmon ne 22 gusht ka edhe nje ane tjeter ate te tregtimit me cmime marramendase nga ana e tregtareve ambulante. Keta te fundit per cdo mall apo produkt e sherbim kane cmime teper te larta nga sa ndodh ne zone, duke shfrytezuar pelegrinet. Ne para nenkuptohet thuajse gjithcka, drute e zjarrit, mishi, pjekja, qirinjte, uji, buka etj. Per tu rikthyer tek shtimi i mjeteve qe po drejtohen drejt Kulmakut pjesa me e madhe e tyre preferojne rrugen e re dhe jo ate tracionale nga Corovoda per shkak te shpejtesise se udhetimit ne kohzgjatje.
©Corovoda On Line / Imazhi Viva Gjerbes Lejura per ripublikim per Corovoda On Line

Autentik!

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

PËR KONTAKT - EMAIL: corovodaonline@post.com

Mbështetje

Këtu mund të jetë Njoftimi yt

PERSONALITETI 2018 PËR SKRAPARIN

skrapari në fletë

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

NAVIGON

breakingnews
www.bashkiaskrapar.gov.al www.albrafting.com www.visitskrapar.com

HAPËSIRË PËR REKLAMA APO NJOFTIMET TUAJA