• COROVODA ONLINE PUBLIKON TË DHËNAT E POPULLSISË DERI NË 1 JANAR 2019
  • NË SKRAPAR BANOJNË GJITHËSEJ 17 343 BANORË
  • NË POLIÇAN BANOJNË GJITHËSEJ 17 174 BANORË

Skrapar: Kurse profesionale nga Ministria e Mirëqënies. Së shpejti

Një çertifikim profesional në zanate që mungojnë në Skrapar, pritet të hapen së shpejti. Do të jetë një projekt i Ministrisë së Mirëqënies Sociale dhe Rinisë i cili në bashkëpunim me Prefekturën dhe instancat lokale do të mundësoj aftësimin profesional në disa "zanate". Kurset do të jenë disa muajore, dhe në fund të tyre aftësimi do të çertifikohet. Por cilat janë fushat profesionale që do të synojnë këtë aftësim?
1. Hekurpunues
2. Hidraulik
3. Elektriçist
4. Saldator
5. Rrobaqepsi

Janë këto vetëm disa ndër kategoritë që do të ftojnë të interesuarit për specializim në këto fusha. Skrapari si shumë qytete të konsideruara të vogla shpesh ka mungesa në zanatet bazikë ndonse ka emra të ndryshëm që ende punojnë në këto profile por mosha fizike dhe trashëgimia në të rinjte për këto aftësime duket sikur ka rënie. Nuk ka një datë fikse se kur pritet të filloj aplikimi por jo zyrtarisht mësohet se po punohet për gjetjen e një objekti ku do të mundësohen trainimet.
©Corovoda Online

Autentik!

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

PËR KONTAKT - EMAIL: corovodaonline@post.com

Mbështetje

Këtu mund të jetë Njoftimi yt

DIMRI QË LAM PAS

skrapari në fletë

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

NAVIGON

breakingnews
www.bashkiaskrapar.gov.al www.albrafting.com www.visitskrapar.com

HAPËSIRË PËR REKLAMA APO NJOFTIMET TUAJA