• COROVODA ONLINE PUBLIKON TË DHËNAT E POPULLSISË DERI NË 1 JANAR 2019
  • NË SKRAPAR BANOJNË GJITHËSEJ 17 343 BANORË
  • NË POLIÇAN BANOJNË GJITHËSEJ 17 174 BANORË

Korrik 2016 - Bashkia Skrapar bën "1 Vit". - Të dhënat - Më herët ajo quhej Bashkia Çorovodë

Në 22 korrikun që lamë pas, u datua viti i parë i definicionit të ri pas ndarjes së re Administrativo - Territoriale që pati Shqipëria e 2015. Kështu, Bashkia Skrapar u konsiderua si e tillë, zyrtarisht në 22 Korrik 2015 kur asokohe, një vit më parë u mbajt edhe Mbledhja e Parë e Këshillit Bashkiak të Bashkisë Skrapar. 8 Komunat e dikurshme do të quheshin Njësi Administrative dhe po kështu quhet zyrtarisht edhe Çorovoda qëndra e Skraparit. Zgjedhjet Lokale të 2015 do të finalizoheshin në 22 Korrik 2015 me Betimin e Anëtarëve të Këshillit Bashkiak të Skraparit si edhe Kreut të Ri të Bashkisë. Imazhi në bashkëngjitje i referohet 1 viti më parë ku Kreu i Kuvendit Ilir Meta shfaqet me Kryetarin e Bashkisë Skrapar Nesim Spahiu. Ilir Meta mori pjesë në Ceremoninë zyrtare të konfigurimit të të zgjedhurve vendorë.
Corovoda Online sygjeron për ndjekësit e saj disa nga të dhënat numerike që duhet t'i dini:
BASHKIA SKRAPAR
Në Rregjistrin Elektronik të Gjendjes Civile (viti 2015)
Personat që e kanë gjëndjen Civile në Skrapar janë 19 072 persona.
Sipërfaqja në kilometra katrorë e Bashkisë Skrapar është afërsisht 832 km2. (viti 2015)
Sipas çensusit të realizuar në vitin 2011, densiteti i popullsisë për Skraparin është 15 banorë/km(viti 2011)
Sipas Rregjistrit Elektronik të Gjendjes Civile në vitin 2015 densiteti i popullsisë për Skraparin është 23 banorë/km2. (viti 2015)
Bashkia Skrapar përfshin 8 Njësi Administrative të cilat janë:
Njësia Administrative Qëndër.
Njësia Administrative  Bogovë
Njësia Administrative Vëndreshë
Njësia Administrative Çepan
Njësia Administrative Leshnje
Njësia Administrative Gjerbës
Njësia Administrative Potom
Njësia Administrative Zhepë
Bashkia Skrapar është Administratore për 1 Qytet (qyteti i Çorovodës) dhe 106 fshatra.
Të ardhurat kryesore vijnë nga Blegtoria dhe Bujqësia dhe nga punimet e gurit dekorativ
Produktet më kryesore të Skraparit rezultojnë djathi dhe rakia.
Turistë të huaj dhe vendas në vit kjo bashki mesatarisht josh 23 000 turistë (veçanërisht këtyre 3 viteve të fundit).
Në Zgjedhjet më të fundit (lokale 2015) në Bashkinë Skrapar morën pjesë 8 108 votues ndryshe 55.5%.
Në Problematikat kryesore demografike është Mos Rikthimi i të rinjve që arsimohen në nivele të larta edukimi
Në harkun e 10 viteve nga 2001 deri në 2011 rezultoi se 40% e popullsisë migron apo emigron.
Në ditët më kulmore kalendarike mbeten 5 Shtatori, Ditët e Pelegrinazhit Bektashi (19 - 25 gusht)
Në destinacionet kryesore turistike të zonës vëmendja më e madhe shkon në Kulmak, Kanionet e Osumit, Ura e Kasabashit.
Ekonomia lokale në zonën urbane (qytet) punësimin më së shumti e degëzon në: Ndërmarrje apo Ente Zyrtare, Fasoneri, Trans Adriatic Pipeline, Biznes i Vogël
Bashkia Skrapar është Binjakëzuar në 2016 me Bashkinë Bagcilar (Turqi)
Corovoda Online

Autentik!

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

PËR KONTAKT - EMAIL: corovodaonline@post.com

Mbështetje

Këtu mund të jetë Njoftimi yt

PERSONALITETI 2018 PËR SKRAPARIN

skrapari në fletë

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

NAVIGON

breakingnews
www.bashkiaskrapar.gov.al www.albrafting.com www.visitskrapar.com

HAPËSIRË PËR REKLAMA APO NJOFTIMET TUAJA