• COROVODA ONLINE PUBLIKON TË DHËNAT E POPULLSISË DERI NË 1 JANAR 2019
  • NË SKRAPAR BANOJNË GJITHËSEJ 17 343 BANORË
  • NË POLIÇAN BANOJNË GJITHËSEJ 17 174 BANORË

Skrapar - Inagurohet Platforma Turistike Mbi Kanionet e Osumit -

Të enjten 1 Qershor 2017 mes dhjetra pjesëmarrësish, Kanionet e Osumit u gumëzhuan sërisht. Rreth orës 11:00 një aktivitet i një kooperimi të përbashkët mes Fondit Shqiptaro Amerikan Për Zhvillim, T.A.P. dhe Bashkisë Skrapar u mbajt në vendin e quajtur "Lakorja e Flamurit" një ndër pikat më të bukura panoramike të Kanionit të Osumit. 2 Platforma janë ndërtuar përgjatë rrugëtimit mbi kanion, si një velrë e shtuar për turistët, vizitorët dhe komunitetin. Investimi prej afro 132 000 Euro, në Lakoren e Flamurit si dhe në vendin e quajtur Legjenda e Nuses që në ditët e para ka shërbyer si një atraksion turistik me rëndësi për vizitorët dhe turistët e kësaj pranvere 2017. Punimet zgjatën afro 6 muaj, dhe blicet apo selfiet janë fjalet e para të natyrës që magjeps mbi kanion.
Në aktivitet fjala e rastit u mbajt nga Kryetari i Bashkisë Skrapar Nesim Spahiu. Citojmë më poshtë disa nga momentet e fjalës së rastit, ndërsa simbolikisht në fund të aktivitetit Flamuri Shqiptar u ngrit në vendin e njohur turistik nga disa vogëlushë të veshur me kostumet tradicionale të Skraparit.

Nesim Spahiu - Kryetari i Bashkisë Skrapar
"Këto dy vepra të bukura do përmirësojnë ndjeshëm në rritjen e numrin të turistëve, si një impakt pozitiv për vazhdimësinë"
Martin Mata  - Coo Director i Fondit Shqiptaro Amerikan për Zhvillim

" Do të doja të falenderoja të gjithë ata që bënë të mundur ndërtimin e këtyre dy strukturave panoramikë që e bëjnë kanionin e Osumit më të aksesueshëm për vizitorët"

Shkëlqim Bozgo - Drejtor i T.A.P. për Shqipërinë
"Tashmë turistëve nuk do t’u duhet të afrohen më në cep të shkëmbit për të parë kanionin. Siguria është pjesë thelbësore e projektit tonë dhe strukturat panoramike të ndërtuara në partneritet me Fondacionin Shqiptaro Amerikan për Zhvillim janë në përputhje të plotë me promovimin e standardeve të sigurisë teknike në Shqipëri."

Corovoda Online

Autentik!

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

PËR KONTAKT - EMAIL: corovodaonline@post.com

Mbështetje

Këtu mund të jetë Njoftimi yt

DIMRI QË LAM PAS

skrapari në fletë

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

NAVIGON

breakingnews
www.bashkiaskrapar.gov.al www.albrafting.com www.visitskrapar.com

HAPËSIRË PËR REKLAMA APO NJOFTIMET TUAJA