• COROVODA ONLINE PUBLIKON TË DHËNAT E POPULLSISË DERI NË 1 JANAR 2019
  • NË SKRAPAR BANOJNË GJITHËSEJ 17 343 BANORË
  • NË POLIÇAN BANOJNË GJITHËSEJ 17 174 BANORË

Treguesit e Performancës Financiare - Ja në cilin vend është Rankuar Bashkia Skrapar?

Një vlerësim i performancës së gjithë bashkive në vend u bë publik pak ditë më parë në media.Vlerësimi i kryer nga Ministria e Financave iu referua vitit 2016. Me 15 kritere të matura e njëherësh të vlerësuara sipas pikëzimit çdo kriter = 15 pikë, u ndërtua një klasifikim dypjesor. Në pjesën e Parë Vlerësimi i performancës për Bashkitë e Mëdha në Vend ndërsa Pjesori i dytë jepte nominalisht Vlerësimin për të Gjitha bashkitë e Shqipërisë që kanë njësi auditimi. 15 kriteret mbi të cilat u ndërtua ky vlerësim ishin:
1. Dërgimi në kohë i faturave për pagesë në degën e thesarit
2. Numri i kontratave të anuluara gjatë vitit buxhetor
3. Numri i urdhër-shpenzimeve të refuzuara nga Thesari
4. Dorëzimi në kohë i kontratave në Thesar
5. Urdhër-prokurimet e paautorizuara
6. Mjedisi i kontrollit
7. Menaxhimi i Riskut
8. Aktivitetet e kontrollit
9. Informimi dhe komunikimi
10. Monitorimi
11. Përgatitja e audituesve të brendshëm
12. Raportimi në kohë i Audituesve
13. Monitorimi i pyetësorit të vetëvlerësimit të audituesve të brendshëm
14. Cilësia e raportimit të audituesve të brendshëm
15. Pozicione aktuale të auditimit të brendshëm të paplotësuara.

Ndërsa në mediat kombëtare gjeti pasqyrim klasifikimi i parë ku flitej për Bashkitë e Mëdha në vend, Corovoda Online siguron klasifikimin e dytë për çdo bashki që ka njësi auditimi ku në bazë të pikëve për çdo kriter, dhe shumës në total bëhet vlerësimi i performancës së kritereve financiarë. Ku është renditur Bashkia Skrapar?
Bashkia Skrapar në këtë klasifikim rezulton e gjashta (me pikë të barabarta me Dropullin) gjithësej 380 nga 450 pikë të totalit.
Klasifikimi për Bashkitë e Tjera që kanë njësi auditimi është ky:
1. Bashkia Kamëz = 440 pikë
2. Bashkia Patos = 425 pikë
3. Bashkia Vorë = 415 pikë
4. Bashkia Memaliaj = 395 pikë
5. Bashkia Krujë = 385 pikë
6. Bashkia Dropull = 380 pikë
6. Bashkia Skrapar = 380 pikë
7. Bashkia Divjakë = 370 pikë
7. Bashkia Gramsh = 370 pikë
7. Bashkia Sarandë = 370 pikë
8. Bashkia Lushnje = 360 pikë
9. Bashkia Malësi e Madhe = 355 pikë
9. Bashkia Ura Vajguror = 355 pikë
9. Bashkia Vau i Dejës = 355 pikë
10. Bashkia Fushë Arrëz = 350 pikë
11. Bashkia Maliq = 345 pikë
11. Bashkia Pustec = 345 pikë
12. Bashkia Libohovë = 340 pikë
12. Bashkia Mat = 340 pikë
13. Bashkia Bulqizë = 335 pikë
14. Bashkia Librazhd = 330 pikë
14. Bashkia Pogradec = 330 pikë
15. Bashkia Finiq = 325 pikë
15. Bashkia Himarë = 325 pikë
16. Bashkia Mallakastër = 320 pikë
17. Bashkia Roskovec = 315 pikë
17. Bashkia Tepelenë = 315 pikë
18. Bashkia Kavajë = 300 pikë
19. Bashkia Kolonjë = 295 pikë
20. Bashkia Devoll = 290 pikë
21. Bashkia Kuçovë = 280 pikë
22. Bashkia Shijak = 230 pikë
23. Bashkia Tropojë = 195 pikë


Corovoda Online

Autentik!

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

PËR KONTAKT - EMAIL: corovodaonline@post.com

Mbështetje

Këtu mund të jetë Njoftimi yt

DIMRI QË LAM PAS

skrapari në fletë

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

NAVIGON

breakingnews
www.bashkiaskrapar.gov.al www.albrafting.com www.visitskrapar.com

HAPËSIRË PËR REKLAMA APO NJOFTIMET TUAJA