Kultura Orientale Projekti zbarkon tek Gjymnasi i Corovodes Ramis Aranitasi **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Kultura Orientale Projekti zbarkon tek Gjymnasi i Corovodes Ramis Aranitasi

Fatjon Kaloci
8.6.11
Eshte realizuar me se fundmi i radhes projekt ne Gjymnasin e vetem te Corovodes, Ramiz Aranitasi. Ndersa Korpusi i Paqes ne muajin shtator 2011 mendohet se mbyll perfundimisht projektin 5 vjecar te atashimit te vullnetareve ne Shqiperi, keta te fundit prej kohesh ne Skrapar, gjithnje i jane kushtuar me tematika te ndryshme me te rinjve, te cilet jane perfshire ne shume nisma. Me e fundit ishte ajo e njohjes se kultures orientale, nje projekt qe synonte njohjen e traditave, zakoneve dhe ritualeve te orientit mes te rinjve. Ne thelb projekti synon njohjen e ketyre elemnteve mes te rinjsh ne menyre qe ne te ardhmen te mos kete doza diskriminuese ndaj atyre qe s'jane si ne, por perkundrazi te njohim kulturat dhe shkembejme eksperiencat per te qene me prane. Ideatorja e ketij projekti Lauren arrit keshtu mese mire qe mes te rinjsh ne keto dite te fundme te procesit mesimor te implementoj kete projekt i cili u mireprit nga nxenesit e tjere. Ne bashkengjitje ju ndiqni nje imazh montazh nga ky event. Nga Zemra e Shqiperise, drejt e ne zemren tuaj! Ky: Eshte Skrapari.net