Cunami i Japonise ka cuar ne thyerjen e nje ajsbergu ne Antarktide tregojne imazhet **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Cunami i Japonise ka cuar ne thyerjen e nje ajsbergu ne Antarktide tregojne imazhet

Fatjon Kaloci
9.8.11
Cunami vrasetar i afro 16 000 personave qe godit Japonine ne 11 mars 2011 ka qene shkak edhe per nje tjeter pasoje te madhe ne ekosistem. Te pkaten ne kete perfundim te le te kuptosh nje publikim i Europian Space Agency ne te cilin jepen dy imazhe krahesues te dates 11 Mars 2011 dhe te dates 16 Mars 2011. Sipas planeve satelitore nje cope e madhe ajsbergu ne Antarktide u nda pikerisht nga efekti i cunamit. Sipas studiuesve vetem 18 ore pas goditjes se forte te cunamit nje masiv i madh ajzbergu nga ai i quajtur Ajsbergu Sulzberger u shkeput. Cunami me magnitude prej 9.0 Mw krijoi valezim te larte ne Paqesor dhe perreth ku valet me dallge temedha vijoan deri ne nje distance prej 8 000 miljesh. Imazhi satelitor tregon pikerisht kete impakt. Ju po ndiqni Skrapari.net Portalin me interaktiv lokal