Popullsia e Botes Pritet te Shkoj 7 Miliard ne 2011 Ja Kush ka banore me shume **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Popullsia e Botes Pritet te Shkoj 7 Miliard ne 2011 Ja Kush ka banore me shume

Fatjon Kaloci
18.8.11
18-08-2011 Kete te enjte 18 gusht do te behet publik raporti me i fundit i Institutit Francez te studimeve Demografike. Sipas ketij raporti ne 2011 Popullsia e botes do kaloj pragun e 7 miliard banoreve. Ne 1999 popullsia e botes ishte 6 miliard dhe po sipas ketij studimi ne vitin 2025 bota do te kete 8 miliard banore. Shtimi i popullsise ne 2011 ne nivel boteror ra me 1.1%. Ne Nigeri nje grua mund te kete 7 femije mesatarisht ndersa ne Tajvan mesatarisht ka nje femije. Afrika do te jete ende rajoni me shtimin me te larte te popullsise. Kina ka popullsine me te madhe me (1,330,000,000), India (1,170,000,000), Shtetet e Bashkuara
(306.800.000), Indonesia (243.300.000), Brazil (191.500.000) Pakistan (180.800.000) dhe Nigeria (162.300.000). Sipas prirjes ne 2050 India do te jete Vendi me Popullsine me te madhe ne Bote ku pritet te arrij ne 1,690,000,000. Ne Europe Jetegjatesia e nje njeriu shkon mesatarisht ne 80 vjec.
Corovoda On Line Blog