5 SHTATOR 2011 Nje engjell me shume Nene Tereza 14 Vjet Memories **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

5 SHTATOR 2011 Nje engjell me shume Nene Tereza 14 Vjet Memories

Fatjon Kaloci
4.9.11
05-09-2011 Engjelli i madh i Shqipetareve Nene Tereza, kujtohet keshtu ne 14-in vit ne mbare boten. E pikerisht ne 5 shtator 1997 ajo u nda nga jeta ne moshen 87 vjecare. Anjes Gonxhe Bojaxhi, e lindur ne 26 gusht 1910 ne Shkup, Kosove do te ishte misherimi i perpjekjes per te mposhtur varferine dhe shtuar besimin ne mbare boten. Per 45 vjet ajo do te drejtonte Misonaret e bamiresise. E me te drejte shkrimtari Malcom Muggeridge do te shkruante nje liber kushtuar asaj me nje titull po kaq mbreselenes sa vete misioni i saj fisnik: "Something Beautiful For God" qe do te behej me pas edhe nje dokumentar filmik. Ajo u vleresua mes qndra autoriteteve e shteteve te ndryshme ku ne 1979 do te shpallej Cmimi Nobel per Paqen. Pas vdekjes Papa Gjon Pali i Dyte do te Shenjteronte Nenen e Madhe te Botes, si Shenjtorja Nene Tereza e Kalkutes.
Corovoda On Line