Pas videos: Suksesi i 100 diteve apo deshtimi i 100 viteve per vendorin ne Corovode? **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Pas videos: Suksesi i 100 diteve apo deshtimi i 100 viteve per vendorin ne Corovode?

Fatjon Kaloci
28.9.11
28-09-2011 Pas nje video te trasmetuar ne nje rrjet lokal kabllor ku shfaqeshin disa nder "sukseset" e institucionit vendor te Bashkise Corovode opinionet kane qene te ndryshme ne lokalitet. Opinioni i ndare ne gjykime radikale per 100 ditet e para te vendorit ne Corovode. Krahesimisht vendosen faktore te tille si Pastrimi nga mbetjet urbane te lumit te Corovodes (dega sekondare), korrja e barerave te keqinj, mbushja e gropave me bitum, apo vendosja e koshave te rinj te mbeturinave buze disa prej trotuareve kryesisht ne qender. Por Corovoda e ndare radikalisht ne opinione shume prej ketyre elementeve i sheh si justifikim per fshehje te shume veprimeve te tjera te ketij institucioni. Ndersa per se jashtmi ne syte e opinionit duket sikur ka efekt pozitiv problemet ne fakt mbeten brenda administrimit. Mbajtja e detyrimeve te taksave vendore per vitet perpara 2010 ndersa u ligjerua nga qeveria shqipetare vijon te jete ne zbatim joligjor per kete institucion ndersa justifikimet se eshte thjesht nje draft jane te pavenda. Ne krahun tjeter pengesat dhe burakracite institucionale per dokumentacione edhe nga sektore qe jane te pjeserisht te varur nga ky institucion mbeten tjeter barriere ligjore per kete institucion. Po brenda ketyre 100 diteve reagimet per shkurtime nga puna nuk kane thjesht ne kuadrin e reagimeve por edhe te veprimeve konkrete. Po ashtu perflitjet se disa prej bizneseve te lidhura me drejtues funksional te ketij institucioni vijojne te mbeten evaziv ne taksa dhe detyrime per biznese te ndryshme qe ushtrojne aktivitet. Ndersa efekte viduale nisen per trasparence, mesa duket te vetmit qe kenaqen nga keto mesazhe jane po ata qe i realizojne pasi keto nisma me teper (sikunderse ndodhi) linden reagimet e kunderta sesa ato qe priteshin me pompozitet. Per disa Corovoda mbetet ne keto dite "mos fol se c'te duhet" ndersa per te tjere shfaqet indiferenca totale ndaj cdo nisme te ketij institucioni. Ne kontrast me varferine totale ne komunitet pamje shfaqin cdo mesdite punonjes te ketij institucioni ndersa drekojne cdo dite lokaleve ndersa vezhgimi i njerezve mbetet ne dilemen e zgjidhur per keto dite te para: Sukses apo Deshtim?
Corovoda On Line