Perfundon pergjithnje: E diela e fundit e Korrida dhe demave e toreadoreve ne Barcelone **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Perfundon pergjithnje: E diela e fundit e Korrida dhe demave e toreadoreve ne Barcelone

Fatjon Kaloci
23.9.11
23-09-2011 Kjo e diele 25 shtator 2011 do te jete edhe e diela e fundit ku do te mbahet mend zhvillimi i gares se Korrides me demat e famshem qe vertiten ne rruge, apo toreadoreve me shigjeta qe sfidojne para publikut. Parlamenti rajonal i Barcelones vendosi bllokimin perfundimtar te Korrides ne fillim vit 2012 dhe duke qene se kjo e diele eshte e fundit kur do te shijohet "adrenalina" e Korrida interesimi i njerezve ka qene stratosferik. Nje bilete per korriden e fundjaves ka shkuar ne rreth 1 500 - 1 600 euro citojne mediat spanjolle. Reagimet per mos zhvillimin me te ketyre garave nisen qe ne vitin 2010 kur shume persona protestonin per lejimin e kesaj gare ku toreadore mbeteshin te vrare apo persona te lenduar. Edhe shoqatat e mbrojtjes se kafsheve reaguan per keq trajtim te demave me heret.
Corovoda On line