Pergjimet Berlusconi: edhe per Gazsjellsin TAP qe kalon ne Shqiperi **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Pergjimet Berlusconi: edhe per Gazsjellsin TAP qe kalon ne Shqiperi

Fatjon Kaloci
18.9.11
18-09-2011 Ceshtjet voluminoze rreth "bemave" te kryeministrit italian Silvio Berlusconi, sikunderse media italiane i pasqyron dite pas dite, u shtohen edhe disa dyshime mbi gazsjellsin Trans Adriatic Pipeline apo TAP. Ne nje shkrim te publikuar sot versionin elektronik te La Repubblica citohet se nje nder nismetaret e ketij projekti Trans Adriatic Pipeline ka qene Berlusconi. ku sipas gazetes ne mars 2009 Berlusconi ka garantuar nje disponibilitet financiar. Por per te ardhur deri ketu, La Repubblica citon sesi u krijua ky disponibilitet financiar. Sipas saj, Shoqeria "Sel Proc" hyri ne nje biznes me Mbrojtjen Civile dhe Finmeccanica per nje shume prej 280 milion euro ku ketu futet edhe Paolo Berlusconi. Ne shkrim citohen 12 kontrata me vlere 51 milion euro. Me pas teksualisht mediatiku italian shkruan:
In un futuro non lontano, un gasdotto tra Albania e Italia, progetto battezzato "Tap" (Trans adriatic pipeline), dichiarato di interesse dai governi di Roma e Tirana nel marzo del 2009 e a cui invitare a partecipare lo stesso Premier con proprie disponibilità finanziarie.
Ne nje te ardhme jo te larget, nje gazsjelles mes Shqiperise dhe Italise, projekt i pagezuar "Tap" (Trans Adriatic pipeline), i deklaruar ne interes te qeverise se Romes dhe Tiranes ne mars 2009, dhe ketu ftesen per pjesemarrje e beri vete kryeministri (Berlusconi) me disponibilitetet te veta financiare.
Corovoda On Line Blog