Vjedhjet ne banesa Nje tjeter rast ne Corovode Analiza Kriminalistike **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Vjedhjet ne banesa Nje tjeter rast ne Corovode Analiza Kriminalistike

Fatjon Kaloci
30.9.11
30-09-2011 Nje tjeter rast vjedhje ne Banesa ne Corovode ne dite shkembimin mes se enjtes dhe te premtes u mesua kete paradite ne Corovode. Sipas pretendimit te nje shtetasi shtepia e tij u bastis ne disa objekte te cilat mengjesin e hershem u gjeten te flakura pak metra me tej shtepise private ku banonte. Ndersa ne Corovoden qe prej mes shtatorit u rregjistruan mese 6 raste te vjedhjes se shtepive kryesisht gjate oreve te nates kur e cuditshme eshte se familjaret ne te shumten e ketyre rasteve kane qene ne gjume. Ndersa nga krahu tjeter ka edhe persona qe mendojne se rasti me i fundit mund ti perkase edhe ndonje spekullimi per te krijuar nje situate te ndryshme. Ende asnje autor i ketyre vjedhjeve nuk eshte mesuar te jete kapur, ndersa ceshtja "Vjedhja e Banesave" ka shtuar friken ne Corovode mes komunitetit. Corovoda On line ben nje analize kriminalistike te rasteve me te fundit ne bashkepunim me disa kontribues te Kriminalistikes Shqipetare ne nje blog te dedikuar.
Me poshte po japim vetem disa nder pikat kryesore te investigimit privat sipas nesh:
- Rastet e Vjedhjes se banesave ne Corovode -
 Koha: Veprat kane ndodhur pas 15 shtatori 2011
Hipoteza: Perse ne kete kohe? Nje prej hipotezave te mundshme startimi i vitit shkollor ne 12 shtator 2011
Rastet: Ne 90% rastet e vjedhjeve te banesave jane shtepi private kryesisht te lokalizuara ne Lagjen "5 shtatori"
Hipoteza: Autori/et i/e mundshem jane te familjarizuar me keto konstruksione duke lene hipotezen se banojne prane apo ne objekte te ulta banimi apo shtepi private 1 ose 2 kateshe.
Specifika: Nuk le gjurme, me se tepermi ne target canta, portofole, vlera parash apo karta bankare
Hipoteza: Vepra te tilla ne pergjithesi ne rast analizen kriminalistike sipas faktoreve qe kemi ne dispozicion autori apo autoret nuk mund te jene me shume se 2 numerikisht. Aludohet 1 i vetem.
Identikit: Nuk ka deshmi te qarta per ndonje rezultat te mundshem per identikitin e autoresise.
Perse kjo zone: Dendesia dhe heterogjeniteti ne komunitet prej vitesh e kane bere kete zone nder me heterogjenet ne Corovode, shume te ardhur jane nga fshatrat ndonse target kane qene kryesisht familjare te ardhur prej vitesh ne Corovode.
Hipoteza: Vjedhjet ndodhin kryesisht ne mes jave e enjte, e premte. Dyshimi lind mbi faktin e qellimte te ketij veprimi pasi te le te kuptosh se fundjaven autoret pergjithesisht nuk e kalojne ketu.
Rekomandimi: Ku duhet te perqendrohet nje kriminolog: Autoresia e mudshme ne na jep probalitetin 60% se mund te kemi te bejme me nje te ri, i imet ne shtat, "gjasa te te qenit rezident" konviktor, banon afer zones, apo ne fshatrat ngjitur. Pasditeve kjo zone frekuentohet prej shume te rinjve per xhirot e darkes. A mos valle duhet te jete jo linje?.
Gjithesesi Corovoda On Line dhe Blogu kriminalistika Shqipetare paten kete analize paraprake per te ndare me ju. Ajo cfare i keshillohet komunitetit ne raste te tilla eshte thjesht kontakti i drejteperdrejt me persona te rendit sapo te sinjalizohen me vepren e ndodhur dhe te evitojne kontaktet fizike me objektet e mundshme te gjetura te bastisura ne menyre qe te lihen nese ka shenja te mundshme elementet e paprekur per te ndihmuar sa me shume punonjesit e rendit.
Corovoda On Line