Wikileaks: Gjermania eshte celsi per anetaresimin e Shqiperise ne EU por parregullsite zgjedhore i adresohen Qeverise Shqipetare **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Wikileaks: Gjermania eshte celsi per anetaresimin e Shqiperise ne EU por parregullsite zgjedhore i adresohen Qeverise Shqipetare

Fatjon Kaloci
1.9.11
01-09-2011 Ne nje tjeter dokument te leshuar me se fundmi ne Wikileaks ne 29 gusht 2011 vijon te flitet per Shqiperine. Dokumenti i Klasifikuar Konfidencial ka dale nga Ambasada e Stokholmit me 31 Gusht 2009 pra gati 2 vjet me pare por u publikua vetem 2 dite me pare. Dokumenti me Subjektin: SUBJECT: SWEDISH NOTES ON SEPTEMBER GYMNICH AND GAERC, i drejtohet Sekretariatit te Shtetit ne Washington Dc. Ne paragrafin final te tij flitet per Shqiperine. Konkretisht: "(C) Enlargement: Including this topic took all by surprise, according to Wendel, but Bildt wants to push forward Albania's lagging membership application. At the last GAERC in July, all Member States agreed to keep Albania and Iceland on track. Germany, according to Wendel, wants to avoid discussion of enlargement until after its domestic elections in order to prevent xenophobic rhetoric. Germany is key to moving forward with Albania's accession, but electoral irregularities still must be addressed by the Albanian government."  Ne Shqiperim: Zgjerimi: Përfshirja e kesaj teme i gjeti te gjithe ne befasi sipas Wendel,  por Bildt do të shtyjë përpara  aplikimin e mbetur te Shqipërisë për anëtarësim. Në takimin e fundit te GAERC  në korrik, të gjitha shtetet anëtare ranë dakord për të mbajtur Shqipërinë dhe Islandën në rrugën e duhur. Gjermania, sipas Wendel, do që të shmangë diskutimin e zgjerimit deri pas zgjedhjeve të saj të brendshme me qëllim parandalimin e retorikës ksenofobe. Gjermania është çelësi për të lëvizur përpara me anëtarësimin e Shqipërisë, por  parregullsite zgjedhore ende duhet të adresohen nga qeveria shqiptare.
Dokumenti vetem ne kete paragraf flet per Shqiperine, dhe imazhi ne bashkengjitje i referohet ketij dokumenti te Wikileaks dale 3 dite me pare ne 29 gusht 2011 dhe ne fund mban emrin BARZUN
Corovoda On Line