Zjen 9 vjecarja Emerimi i mesuesit te ri kthehet ne GAG ne Corovode **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Zjen 9 vjecarja Emerimi i mesuesit te ri kthehet ne GAG ne Corovode

Fatjon Kaloci
25.9.11
25-09-2011 Raporte kritike erdhen gjate fundjaves ne Corovode ndersa ne nje nder shkollat 9-vjecare mes rretheve te mesuesve te nje shkolle dhe per me shume te nxenesve kane nisur reagimet e para per emerimin e nje mesuesi. Sipas raporteve emrimi i asaj cfare tashme njihet si dukuria "Shoku i Djalit" duket sikur ka sjelle njeriun e gabuar ne vendin e gabuar. Mesuesi i caktuar ne detyre per dhenien e nje lende te rendesishme per aktualitetin prinderor sic jane gjuhet e huaja prej pak ditesh mesohet se zhvillon mesim por pa e njohur mire kete lende. Te menjehereshme ishin reagimet gjate javes ne mjedise te ndryshme ne Corovode per ceshtjen "Shoku i Djalit" por debatet kapin me tej edhe linjen hierarkike te Zyres Rajonale Arsimore ne Corovode. Ndersa nga viti ne vit mesimdhenia dhe mesimnxenia vijne drejt tkurrjes ne Corovoden e vogel, eksperimentimet vijojne ta cojne kete institucion ne nje "fabrike" ku te punesuarit nuk kane asnje dallim nga personat e marre ne pune ne sektore krahu apo punesh te ndryshme mjafton te jesh prane nje linje politike apo miqesore ndersa per profesionalen nuk i kushtohet aspak rendesi. Kostoja e ketyre veprimeve e kuzhtezuar nga parimet "kushtu dua une" e monopolizon edhe me shume arsimin lokal.
Corovoda On Line