Ata qe nuk dobesohen dot duhet te mos qendrojne shtrire apo te flene shume **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Ata qe nuk dobesohen dot duhet te mos qendrojne shtrire apo te flene shume

Fatjon Kaloci
7.10.11
07-10-2011 Nese jeni i shendoshe ne peshe dhe nuk dobesoheni dot pavaresisht dietave apo ecjeve te ndryshme nje studim tregoi se problemi ne fakt qendron ne rregjimin e gjumit. Karakteristike per persona mbipeshe eshte deshira per t'u dobesuar por ata shpesh here bejne ecje dhe aktivitetet por serisht nuk dobesohen. Nje nder problemet themelore eshte ajo qe mjeket e konsiderojne "shplodhja", personat e shendoshe pas aktiviteteve te ndryshme shpesh here shtrihen me apo pa orar dhe rregjimi i tyre i gjumit eshte nje prej faktoreve qe dobesimi nuk jep efekt. Rekomandimet ne kete rast pervec kritereve ushqimore qe duhet patur kujdes jane shume praktike. Psikologet rekomandojne qe ne shtepi keta persona te qendrojne te veshur si kur do te te dilnin xhiro jashte. Mbajtja e atleteve apo kepuceve veshur ne qendrimin ne shtepi dhe veshja e xhiros jo ajo tipike e e brendshme qe perdoret per qendrimin ditor ne shtepi duhen evituar dhe te vishen vetem ne prag mbremje kur je gati per gjumin e nates. Ne mengjes te duhet te vishesh lehte dhe te besh sa me shume ecje ne hapesire apo edhe ne kushtet e shtepise.
Corovoda On Line