Facebook Njofton se do te hap Qendren e Pare te tij ne Europe. Serverat do te mbulojne 800 milion perdorues **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Facebook Njofton se do te hap Qendren e Pare te tij ne Europe. Serverat do te mbulojne 800 milion perdorues

Fatjon Kaloci
27.10.11
27-10-2011 Facebook njoftoi të enjten se do të ndërtojë qendren e pare te tij ne Europe. Tre servera te kompanise Facebook do te instalohen ne ate qe do te quhet qendra e parë në Evropë qe do te jete ne nje lokalitet te quajtur Lulea në veri të Suedisë. Serverat do te mundesojne sherbim per 800 000 000 perdorues tha Tom Furlong, pergjegjes per shtrirjen e instalimetve te facebook. Investimi do te kushtoj rreth 549 milion euro ku qeveria suedeze do te kontribuoj me 11 milione. Perfaqesuesi i Facebook shpjegoi se perse ishte zgjedhur pikerisht Lulea, ne Suedi si zone per krijimin e qendres se pare ne Europe per Facebook Ai tha se kjo zone ka kushte meteorologjike te pershtatshme pasi serverat kerkojne nje mjedis te ftohte per funksionim dhe temperatura te ulta. Ndertimi i qendres do te nis qe ne kete vit pas nje viti do te vihet ne pune serveri i pare ndersa projekti perfundon ne ndertim i plote ne 2014.
Corovoda On Line