Corovode: Rikthehet denimi me Pushkatim por kete here per qente **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Corovode: Rikthehet denimi me Pushkatim por kete here per qente

Fatjon Kaloci
13.1.12
Nje institucion vendor ne Corovode mesa duket do ti rikthehet "armeve" per te eliminuar ata qe konsiderohen qente e rruges ne Corovode. Ndersa shtatorin e 2011 shume banore ne Corovode iu besuan kafsheve "besnike" asokohe misionin e ruajtjes se shtepive nga nje sere vjedhjesh ne banesa dhe ndersa me heret nje faze intoksikimi permes kimikateve u morr si hap per te eliminuar qente e rruges ne Corovode, edhe 2012 vijon me forma kapitale ekstremiste ndaj qenve te rruges.
Ndersa ne vendet europiane institucionet ndertojne projekte dhe vendstrehime per qente e braktisur apo kafshe te tjera citate te tilla duken "demode" ne Corovoden e nje mentaliteti ende te ulet. Me i fundit info le te kuptosh se gjate diteve ne vijim do te kryhet eliminimi fizik permes armeve i ketyre kafsheve. Mungesa e organizmave civile apo shteterore te cilet mbrojne kafshet, ne te gjithe Shqiperine duket sikur kushtezon veprime te tilla te cilat sa vijne edhe behen me te gjykueshme mbi keto forma ekzekutimesh. Edhe perse informacionet nuk jane zyrtare, keto dite te ftohta te dimrit ne vijim do te sjellin kete dukuri per Corovoden lokale. Ky hap tregon mosefikasitetin e formave toksikuese me lende helmuese kryesisht prane vend grumbullimeve te plehrave urbane ne Corovode i cili mesa duket nuk paska funksionuar. Pyetja qe lind eshte sesi do te operohet ne vitet ne vijim me kete dukuri. Ne Shqiperi nje prej organizmave qe mbrojne kafshet eshte "Animals Right in Albania"
Corovoda On Line - 13-janar - 2012