Wikileaks: Kabellgrami i 2010 nga Italia: Klanet Shqiptare dominojne prostituimin e vajzave nga Europa Lindore **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Wikileaks: Kabellgrami i 2010 nga Italia: Klanet Shqiptare dominojne prostituimin e vajzave nga Europa Lindore

Fatjon Kaloci
8.1.12
Nje kabellgram i pasuruar ne 1 shtator 2011 i leshuar nga Ambasada Italiane ne Rome per Sekretariatin Amerikan te Washigtonit, qe mban daten 25 shkurt 2010 por i lancuar ne wikileaks ne 26 gusht 2011 dhe plotesuar ne 1 shtator 2011 me titullin: Raporti 2009 Trafiku i personave per Italine Pjesa e Pare, ndersa ne plan te pare jep nje panorame te emigranteve nga shtete te ndryshme ne Itali, nder te tjera ne ate qe konsiderohet si paragrafi i 25te i ketij dokumenti qe mban numrin #10ROME209 flitet per rolin e grupeve te krimeve te organizuara ne trafikimin e qenieve njerezore konkretisht:
"Victims from the Balkans and Eastern Europe are controlled by organized crime groups, frequently from Romania and Albania. Eastern European young girls are generally forced into prostitution by Albanian clans. Although Albanian groups continue to participate heavily in trafficking in Italy, their role as middlemen has diminished as Romanian, Moldovan, Bulgarian and Ukrainian crime organizations traffic in their co-nationals. "
Viktimat nga Ballkani dhe Europa Lindore jane te kontrolluara nga grupe te krimit te organizuar kryesisht nga Rumania dhe Shqiperia. Vajza te reja nga Europa Lindore detyrohen te prostituojne nga Klane Shqiptaresh. Pertej kesaj grupet e shqiptareve vijojne te marrin pjese rendshem ne trafikim ne Itali, roli i tyre eshte zbehur nga organizatat kriminale nga Rumunet, Moldavet, Bullgaret dhe Ukrainasit te trafikimit te bashkombesve te tyre.
Imazhi ne bashkengjitje jep nje fotoweb te kabellgramit ne fjale.
Corovoda On Line