Barazia Gjinore ne Skrapar. Grate e vendimarrjeve lokale ende larg edhe numerikisht **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Barazia Gjinore ne Skrapar. Grate e vendimarrjeve lokale ende larg edhe numerikisht

Fatjon Kaloci
17.4.12
Barazia Gjinore ne Vendim-marrje ende mbetet larg per dy Bashkite e Skraparit. Pas rezultateve finale te zgjedhjeve lokale te 2011 raporti meshkuj – femra ne Vendim Marrjet lokale ne Corovode dhe Polican mbetet i fiksuar ne numra thellesisht diferencial.
Keshtu, ne Bashkine Corovode Vetem Nenkryetarja e Keshillit Bashkiak eshte femer. Si dhe 4 nga 15 gjithesej anetaret e keshillit jane femra. Ndersa ne Bashkine e Policanit situata paraqitet me ndryshe ne Bashkine Polican. Nga 4 Drejtori qe jane ne Bashkine Polican, 3 jane femra drejtuese dhe vetem 1 mashkull. Edhe ketu nenkryetarja e Keshillit Bashkiak eshte femer dhe ne Keshillin Bashkiak Polican  nga 15 anetare te Keshillit Bashkiak vetem 2 jane femra. Ne Corovode numri i banoreve deri ne 2011 shkonte ne 7 100 afersisht dhe deri ne kete vit numri i femrave ishte me i larte se banoret meshkuj. Migrimi i pas 90’ ka sjelle uljen e numrit te banoreve qe kryesisht kane migruar ne Tirane, Durres, Vlore e Berat.
Corovoda On Line