Koordinata X. 8 gusht 1944 Skrapari i Festes se Helmesit **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Koordinata X. 8 gusht 1944 Skrapari i Festes se Helmesit

Fatjon Kaloci
17.4.12
Nje imazh i rralle qe Corovoda On Line publikon ne bashkengjitje jep pamje te 8 gushtit 1944 ndersa ne lokalitetin Helmes te Skraparit ne kete date zhvilloi punimet Kongresi i Pare i BRASH. Helmesi ishte zgjedhur jo rastesisht. Enver Hoxha thuhet se qendroi ketu per afro 7 muaj pasi pozitat gjeografike te vendit e benin ate mjaft strategjik. Mbajtja e ketij aktiviteti ishte parapritur nga qershori 1943 ku Aktivi i Pare i Rinise Komuniste te Shqiperise  mbajtur ne Zaloshnje parapriu kete takim. Duke qene se blogu yne ka disa shkrime historike mbi kete date, ajo qe mbetet e vecanta e ketij shkrimi i referohet imazhit qe tregon vendqendrimin e delegateve te kesaj date. 

Por ne bashkengjitje gjithashtu japim po per te paren here Shtepine ne Helmes te Skraparit ku Enver Hoxha qendroi per afro 7 muaj. Corovoda On Line mbetet i vetmi blog me mbulimin lokal te te thenave dhe te pathenave. Vijoni te qendroni me ne.
Corovoda On Line