Koordinata X. Fan Noli nje nate jo e mire ne Dobrenj te Skraparit **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Koordinata X. Fan Noli nje nate jo e mire ne Dobrenj te Skraparit

Fatjon Kaloci
10.4.12
Koordinata X ndalet kete here ne nje fakt tjeter te elementeve mistike te zones se Skraparit. Nuk ka elemente te shkruar te kesaj historie por ajo qe do te vertetonte kete ishte vete Fan Noli ne nje debat ne Parlamentin Shqipetar te asaj kohe (1923) ku tha: “Sa per Shqiperine e ketushme, kam pare rasen (rastin) te udhetoj nga Dobreja (Donbrenji i Skraparit) ne Voskopoje 25 ore me kale dhe kudo kam pare katunde te prishura...” Ajo qe besohet ne kete rast mund te lidhet me faktin se ne vitin 1923 Fan Noli kaloi nje nate ne Dobrenj por se i zoti i shtepise ku ai trokiti per bujtim kishte rastisur jo mikprites, sa as fshataret e tjere te fshatit nuk e kishin marre vesh se nja nga burrat e medhenj te vendit kishte bujtur ne ate vend.  Ky element nuk mund te saktesohet por zanafilla e ketij elementi lindi nga vete fjala e Nolit ne parlament ku citoi fshatin Dobrenj nen etiketen “te prishura” ku te lihet te kuptosh jo me zakone e tradita mikpritese qe ne fakt mund te kene ardhur nga ky fakt.
Corovoda On Line