Koordinata X. Guri i Gradecit dhe pak detaje arkeologjike perreth tij **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Koordinata X. Guri i Gradecit dhe pak detaje arkeologjike perreth tij

Fatjon Kaloci
1.4.12
Guri i Gradecit gjithnje ka perbere nje formacion interesant per peisazhin ne Skrapar. Koordinata X ne kete link ndalet ne disa detaje qe corovoda on line deshiron te ndaj me ju permbledhurazi.
Guri shkembor i Gradecit ndodhet ne fshatin Gradec te Tomorrices, pjese e komunes Gjerbes. Vete guri prezanton nje shkemb natyror dikur i rrethuar me mure ku sot prej tyre ruhet vetem nje trakt ne pjesen juglindore me gjatesi 12.4 metra. Muri eshte i ndertuar me pllaka guresh shtufi ne ngjyre gri te erret. Qeramika e gjetur ne siperfaqe eshte e paket dhe nuk dallohen forma te vecanta te tyre. Perballe Gurit ne drejtimin verilindor ndodhet nje koder e vogel ku sipas banoreve jane vene re rrenoja te nje kishe te vjeter
Corovoda On Line