Koordinata X. Skrapari 1910 (foto) Ceta patriotike e Servet Zaloshnjes **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Koordinata X. Skrapari 1910 (foto) Ceta patriotike e Servet Zaloshnjes

Fatjon Kaloci
17.4.12
Vitet 1900 – 1910 jane vitet kur ne Skrapar, nen udheheqjen e patrioteve vendas, krijohen nje numer cetash sic jane ajo e Lace Backes, Servet Zaloshnjes, Jace Gjergjoves, Ali Farmaqi, Tajar Vendreshes etj. Keto ceta zhvilluan nje aktivitet te dendur kunder pushtuesve si ne krahinen e Skraparit, Tomorrices ashtu edhe ne krahinat fqinje. Ne muajin Maj 1911 krijohet Komiteti Shqiptar i cili kishte qellim bashkimin e gjithe popullit te Skraparit ne lufte kunder turqeve si dhe lidhjen e kesaj levizje ne perpjekjet ne luften e popullit te krahinave te tjera. Ketyre perpjekjeve populli i Skraparit te 1911 u kendonte:
Ne daç te na vrasin
Ne daç te na presin
Bashke kemi lindur
Bashke do te vdesim
Imazhi ne bashkengjitje ne Corovoda On Line i perket vitit 1910, ku paraqitet Ceta e Servet Zaloshnjes, nje imazh i rralle i publikuar per te paren here ne blogun tone.
Corovoda On Line