Koordinata X. Skrapari 1955 Krijohet e para Kooperative ne Skrapar **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Koordinata X. Skrapari 1955 Krijohet e para Kooperative ne Skrapar

Fatjon Kaloci
6.4.12
Ndersa debatet e ketyre diteve te prillit 2012 ne politiken shqipetare po i rihedhin veshtrimin sistemit kooperativist ne bujqesine shqiptare, Corovoda On Line ne Koordinaten X rubriken rreth mistereve te Skrapari ndan me ju nje tjeter vecanti. Keshtu Kooperativa e pare e krijuar ne Skrapar ishte ajo e Verzhezhes. Ajo u krijua ne 27 gusht 1955. Ne ate kohe fshati qe ndodhet shume prane Corovodes, Verzhezha kishte gjithesej 96 familje. Kooperativa u krijua nga bashkimi i 61 familjeve te ketij fshati. Brenda harkut kohor te nje viti kjo kooperative hapi 6 hektare toke te re bujqesore dhe u kthye ne modelin e hapjes edhe te kooperativave te tjera ne zone. Nder kulturat kryesore ne vitin 1955 u mbollen ne kete kooperative sipas arkives se pasur te Corovoda On Line te atyre viteve rreth 2000 rrenje peme frutore por pjesen me te madhe e zune mjellja e hardhive te rrushit. Ne imazh nje foto aktuale nga fshati Verzhezhe
Corovoda On Line