Koordinata X. Telekronisti i Skraparit ne TVSH Zylyftar Hoxha Cfare ndodhi ne 1979? **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Koordinata X. Telekronisti i Skraparit ne TVSH Zylyftar Hoxha Cfare ndodhi ne 1979?

Fatjon Kaloci
30.4.12
Skrapari i dikurshem i para 1990’ ishte nje emocion me vete per te paktet banore te cilet kishin nje televizor ne shtepi dhe emocioni me i larte kur degjohej ne skermin e vetem shteteror TVSH fjala Skrapar. Kjo mani edhe sot ekziston, si per fat te keq per qytetet e vogla te cilat gjejne me teper vemendje kur ndodhin ngjarje te renda ne Skrapar por zanafillen ne media Skrapari i para 1990 me se shumti ia dedikon atij. Zylyftar Hoxha ne 1973 do te ishte redaktori i gazetes lokale “Jehona e Skraparit” ndersa ne 1974 paralelisht do te niste edhe nje pune vullnetare te te qenit telekronist i Televizionit Shqipetar per rrethin Skrapar. Fale punes se tij Skrapari pervecse ishte pjese e medias lokale te gazetes Jehona e Skraparit per cdo jave edhe ne televizion gjente perfshirje permes kronikave te shumta te kohes. Ne cdo event lokal te zones ai dhe aparati i xhirimit nuk do te mungonin por vemendja me e larte do te perqendrohej ne festat kulmore apo jubilare te Skraparit ku reportazhet e jubileve se bashku me Zylyftar Hoxhen punonte edhe gazetari Alfons Gurashi dhe operatori Gazmir Shtino. Por ne 1979 pasi aderohet ne Partine e Punes se Shqiperise ai u detyrua te dorezonte celsat e keshtjelles se vetme mediatike te gazetes Jehona e Skraparit si edhe te brakstiste aparatin e xhirimit Bolex me te cilin kishte bere qindra kronika pasi si cdo anetar partie  do te detyrohej te punonte aty ku Partia e mendonte me shume, pertej aftesise gazetareske dhe mediatike qe ai kishte. Keshtu per tre vjet qe prej 1979 e deri ne 1982 ai do te punonte ne ferme, ne nje pune te rende fizike ku me shume veshtiresi ne oraret e lira do te mbante me mund prirjet intelektuale, te leximit, te pjesemarrjes ne veprimtarite shoqerore e kulturore si edhe te bashkepunonte e te shkruante disi me pak ne shtypin qendror.
Corovoda On Line