Koordinata X. Teqeja e Backes ne Skrapar kult referimi per besimin bektashi **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Koordinata X. Teqeja e Backes ne Skrapar kult referimi per besimin bektashi

Fatjon Kaloci
30.4.12
Skrapari kryesisht dominohet nga besimi bektashi. Kete here Corovoda On line ne rubriken e me pikanteve te zones, kete postim e dedikon per Teqene e backes ne Skrapar. Backa eshte nje fshat ne distance nga Corovoda. Teqeja e Backes ka nje vecori pasi ne hyrje te saj ne nje baso reliev balle per balle ndodhen ne konfigurim 2 luane. Kolonat e objektit jane ne forme katrore dhe kryesisht materiali i gurte eshte i tipit shtuf. Pragu i hyrjeve eshte me qemer prej guri. Gjate periudhes se komunizmit objekti fetar bektashi u zbeh ne vleren e tij monumentale ndersa mjedise te tij u shfrytezuan si shkolle. Forma arkitektonike e objektit eshte e thjeshte dhe catia mbulohet nga rrasa te gurta. Kjo teqe tashme eshte nje pike reference per besimtaret bektashi jo vetem te kesaj zone. Imazhi ne bashkengjitje i perket Teqese se Backes.
Corovoda On Line