Besimi: Neser Bektashinjte ne Skrapar kremtime prane Teqese se Backes **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Besimi: Neser Bektashinjte ne Skrapar kremtime prane Teqese se Backes

Fatjon Kaloci
24.5.12
Nje nder shume objektet fetare te besimit bektashi ne Skrapar neser do te gumezhohet edhe me shume. Kjo pasi ne 25 Maj 2012 prane Teqese se Backes do te festohet dhe besimtaret do te luten per me shume mbaresi. Fshati Backe eshte nje prej fshatrave te Skraparit i ndodhur shume prane Maleve te Ostrovices me nje panorame te bukur rrethuar nga Qafa e Martes. Ne foto paraqitet nje prej imazheve arkivore te Teqese se Backes. Prej kesaj zone, nje prej emrave te Backes te njohur ne histori eshte edhe emri i Lace Backes nje prej mbeshtetesve te forte te Ismail Qemalit. Ne Corovode nje prej rrugeve te qytetit mban emrin Lace Backa. Blogu Corovoda On Line ju uron besimtareve bektashi te ketij pelegrinazhi mbaresi dhe si c'ndodh ne ritualin e ketij besimi, nder me kryesoret ne Skrapar urimi : "Na ndihmofte!"
©Corovoda On Line