Video Inagurohet Hidro Centrali koncesionar i Ostrovices ne Skrapar. Naco: Se shpejti punimet ne Ujanik **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Video Inagurohet Hidro Centrali koncesionar i Ostrovices ne Skrapar. Naco: Se shpejti punimet ne Ujanik

Fatjon Kaloci
14.5.12
U inagurua Hidrocentrali i Ostrovices ne Skrapar kete te diele 13 maj 2012 ndonse nga punimet dhe prodhimi energjitik ka nisur me heret. Edhe perse simbolikisht u ndez celsi i aktivizimit, Projekti i vene ne pune prej disa kohesh ne Skrapar perfshin dy  HEC-e ne lokalitetin tone te njohura si Faqe-Kuq 1 dhe Faqe-Kuq2 me fuqi 6.5 deri ne 7 mega vat jane nje investim rreth 17 milion euro i kompanise Ostrovica Energy nje bashkepunim shqiptaro grek. Vetem muajin e pare nga shitja e energjise nga ky emitent burime per corovoda on line cituan se shifrat e para te parave nga shitja i kaluan shifrat 9 shifrore. Ne inagurimin e djeshem ne Skrapar, prezent ishte edhe Ministri i Energjitikes. Sikunderse ne video materialin qe corovodaonline ofron ne ne bashkengjitje ministri Naco nder te tjera tha:
“Besoj tek projektet qe kemi nisur, dhe se nuk eshte projekti i fundit ky qofte ne rrethin e Skraparit. As dy apo tre kilometra me poshte eshte hidrocentrali i Vlushes qe po ecen me ritme shume te shpejta. Po keshtu shume shpejt do fillojne punimet edhe ne Ujanik, hapet gara per hidrocendtralin e Malindit apo edhe ne disa vepra te tjera ne rrethin e Skraparit, po ajo qe eshte edhe me kryesorja eshte kaskada e Osumit, nje kaskade qe konkurimi ka mbaruar javen e kaluar per ndertimin ne te gjithe kaskaden e lumit te Osumit per rreth 150 Mega Wat dhe kane konkuruar kompani nga me te fuqishme nderkombetare” tha nder te tjera ministri.
Ndiq Video

©Corovoda On Line