Koordinata X: Historia e Rralle e pushkatimit te 1943 ne Veseshte Skrapar **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Koordinata X: Historia e Rralle e pushkatimit te 1943 ne Veseshte Skrapar

Fatjon Kaloci
30.6.12
Corovoda on line i vetmi blog dedikuar Skraparit ndalet serisht ne vazhden e te pathenave te rralla te Koordinata X dedikuar Skraparit. 
Ne kete postim do te ndalemi ne nje ngjarje ne 1943 ne Veseshte te Skraparit. Per shkak te linjes editoriale nuk do te citojme emra apo mbiemra. Ngjarja paraprihet nga nje njoftim qe u be ne fshatin Veseshte se trupat gjermane po i afroheshin ketij fshati. Te gjithe banoret u larguan paraprakisht, burra gra e femije. Por nje cift i ri i sapo martuar per shkak te pasurise se asaj kohe vendosen te mos largoheshin. Dhe ngjarja merr ketu shkak. Me pas afro 73 trupa gjermane (numri i sakte nuk dihet por varion ) rrethuan dhe bastisen fshatin. Ata lidhen burrin dhe ne sy te tij dhunuan bashkeshorten e tij ne kembim te rrefimit se ku ishin strehuar fshataret e tjere. Burri i cili nuk pranoi te tregonte perpara syve te tij pa dhunimin adhe abuzimin qe ju be gruas se tij. Vete deshmia e kesaj te fundit vite me vone tregoi se atij i ishte thene se nese kerkonte te ishte i ndershem duhej te tregohej i tille per te treguar se ku ishin te tjeret, perndryshe nderi i gruas se tij do te vihej ne sprove. Por pas gjithe kesaj skene i pyetur ne fund nese A ishte bashkeshortja e tij e ndershme pasi abuzuan te gjithe me te, burr tha se per te edhe perse pa torturen fizike me sy te se shoqes gruaja e tij ishte serisht e ndershme. Keto fjale acaruan drejtuesit gjermane dhe e pushkatuan ate. Gruaja dite me vone pasi u rikuperua ne gjendje shendetsore ne disa shtepi qe sherbenin si spitale partizane rrefeu ngjarjen. Por e vecanta ishte se ajo jetoi 99 vjet dhe disa vite me pare u nda nga jeta. Por banoret e njohen qe prej 1943 nen emrin gruaja e hekurt per shkak te vendoshmerise per te mos rrefyer.
©Corovoda On Line nuk citon emra apo mbiemra te pervecem ne shkrime me karkater historik te mbetur te pashkruar ne analet e historise. Ne bashkengjitje nje imazh nga Veseshta