Skrapar Gjerbes - Konak: Perkujtohet Beteja e Qafes se Gjarprit 6.6.44 - 6.6.2012 **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Skrapar Gjerbes - Konak: Perkujtohet Beteja e Qafes se Gjarprit 6.6.44 - 6.6.2012

Fatjon Kaloci
6.6.12
Te pranishem nga zona Gjerbesit dhe Konakut perkujtuan gjate dites sotme 68 vjetorin ne promemorie te Betejes se Qafes se Gjarprit te mbajtur ne 6 qershor 1944. Sipas raportit gjate paradites se sotme u përkujtua me dhe beteja e qafës së Gjarprit nga një grup të rinjsh te zonës së Gjerbësit e Konakut. Sipas raportit i deleguar nga ana e Komitetit te Veteraneve te Skraparit ishte zëvendës Kryetari i Komitetit të Veteranëve të Rrethit Skrapar Zini Kapllani. Ne Betejen e Qafes se Gjarprit rane shume deshmore. Nga historiku i Skraparit tone ne arkiva gjejme se nga 2 qershori 1944 deri ne 6 qershor 1944 betejat do te startonin fillimisht ne Qafen e Shkozesit ne Skrapar per te kulmuar ne 6 qershor ne Qafen e Gjarprit. Nje prej te reneve ne kete beteje ishte edhe kosovari, Hero i Popullit Xheladin Beqiri. Po ashtu me heret ne redaksi nje lajmerim njoftoi per nje tjeter veperimtari te bere ne 4 qershor 2012 ne promemorie te Betejes se Shkozesit por per shkak te financimit te kufizuar te blogut jemi te kufizuar te bejme permbledhje informacionale javore deri ne ofertuesit financiare te mundshem. Imazhi ne bashkengjitje gezon te drejta publikimi/ Viva Gjerbes Pamje nga Gjerbesi
©Corovoda On Line