Bisedat ne Chat ne Facebook kane nisur monitorimin per Aktivitete te mundshme Kriminale **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Bisedat ne Chat ne Facebook kane nisur monitorimin per Aktivitete te mundshme Kriminale

Fatjon Kaloci
12.7.12
Rrjeti social Facebook por edhe shume shume sherbime Chat qe ofrohen ne internet monitorohen. Nje sistem monitorimi ne baze te se cilit ka shprehje, fjale apo biseda te pakuptimshme ne komunikim permes numrave te vendosura si kritere alerti ben qe cdo perdorues i sherbimit chat ne facebook qe synon ta perdori kete komunikim per aktivitete kriminale te identifikohet nga rrjeti. Kjo gje u be me shume e perforcuar sot e enjte 12 korrik 2012 nga Shefi i Sigurise Amerikane Joe Sullivan gjate nje  korrik interviste per Reuters. Ndonse menjehere pas lajmit debatet mbi privatesine kane nisur sistemi ne fakt synon me shume siguri. Ne rrjet shume site kur kerkohen fjale kyce te cilat kane te bejne me sigurine lancojne sinjale autoamatike per monitoruesit dhe ne baze te asaj cfare mund te perbej rrisk, njoftohen strukturat e posacme. Ne te shumtat e rasteve scanimi i bisedave ruhet per disa kohe ne servera dhe rishqyrtohet sipas rendesise se mesazhit
Eshte Tech Time ne Corovoda On Line
©Corovoda On Line