Probleme Energjie Corovodes "i bie tensione" Ne mesdite nga 150 deri ne 190 volt **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Probleme Energjie Corovodes "i bie tensione" Ne mesdite nga 150 deri ne 190 volt

Fatjon Kaloci
17.7.12
Probleme te shumta raportohen minute pas minuti mbi situaten elektro energjitike ne Corovode. Pothuajse te gjitha lagjet furnizohen me energji nen voltazhin limit 220 volt. Problemi ne fakt ka mese 3 dite qe ndodh dhe besohet se ka lidhje edhe me mos operimin e HECeve private qe luanin nje rol mbeshtetes furnizues per Corovoden. Ndonse aparaturat elektronike funksionjne vetem nese ke nje stabilizator, shume perdorues te kompjuterave raportojne per defekte por pa e lidhur dot me arsyen e tensionit te ulet. Kjo situate vijon prej disa ditesh dhe ne cdo moment kolpo tensioni rriskojne aparatura. Pikerisht per kete arsye shume biznese te medhaja ne Skrapar kane hedhur me heret ne padi gjyqesore CEZ per shkak te demeve shkaktuar ne disa fabrika perpunimi dhe nxjerrje mermeri si dhe Fabrika Bora ka pesuar te njejtin fat pasi shume makineri jane demtuar nga tensioni i ulet me heret. Nuk dihet deri kur do te vijoj kjo gjendje.
©Corovoda On Line