Agjerimi: Sot 14 Gusht 2012 Nata e Kadrit. Besimtaret Muslimane ne agjerimin e dites qe vlen sa nje muaj **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Agjerimi: Sot 14 Gusht 2012 Nata e Kadrit. Besimtaret Muslimane ne agjerimin e dites qe vlen sa nje muaj

Fatjon Kaloci
14.8.12
Per ata te cilet nuk kane mundur te mbanin agjerimin, sot eshte Nata e shenjte. Nata e Kadrit. Ne besimin musliman mes se martes dhe te merkures,  besohet se kush e mban agjerimin ne kete dite ka kryer agjerimin e nje muaji. Sipas Kalendarit Islam te Agjerimit 2012, Nata e Kadrit nis kete te marte 14 gusht 2012, ku Syfyri (Sabahi) merret ne oren 04:30 Iftari (Akshami) ne oren 19:56 ndersa Teravia (Jacia) ne oren 21:23. Ne kete besim, gjate Iftarit Lutja eshte si me poshte:
" O Zot na e prano agjerimin tone, se per Ty kemi agjeruar, Ty te kemi besuar, te Ti jemi mbeshtetur, me furnizimin Tend beme Iftar, e na u largua etja prandaj na dhuro shperblimin Tend o Zot i Gjithemeshirshem".
Corovoda On Line Uron besimtaret muslimane Agjerim te Lehte e te Mbare!
©Corovoda On Line