Kulmaku Tashme do te jete Park Kombetar. Ndryshimi ka ndodhur me se fundmi. **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Kulmaku Tashme do te jete Park Kombetar. Ndryshimi ka ndodhur me se fundmi.

Fatjon Kaloci
7.8.12
Vendi i njohur si Kulmaku, ne malin e Tomorrit tashme do te kete statusin e Parkut Kombetar. Gjate javes qe shkoi disa burime nga Tirana per corovodaonline cituan se nje hapesire prej afro 9 800 ha do te konsiderohet Park Kombetar. Me heret kjo hapesire konsiderohej Zone e Mbrojtur. Nocioni Park Kombetar do te thote automatikisht se ne kete pjese do te ndalohet automatikisht cdo intervent njerezor, dukuri si kullota te bagetive, prerje druresh apo gjueti dhe nxjerrje mermeri apo guresh do te jene te pakten ne kete hapesire 9 800 ha te ndaluara. Kulmaku me se shumti ne Shqiperi njihet si vend fare pelegrinimit te pervitshem bektashi ne teqene e Abas Ali ne Malin e Tomorrit. Raporti Jozyrtar.
©Corovoda On Line