Kasat Fiskale shnderrohen ne dekore ne bizneset e Corovodes. Kuponi i blerjes se mallit: “Zere se ta dhashe” **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Kasat Fiskale shnderrohen ne dekore ne bizneset e Corovodes. Kuponi i blerjes se mallit: “Zere se ta dhashe”

Fatjon Kaloci
2.9.12
Vijon te jete nje sfide me realitetin pajisja me kupona blerje malli per cdo bleres ne Corovode. Jane shume te pakta mjediset e bizneseve te vogla ku pas procesit te blerjes pajisja me kuponin eshte e detyrueshme. Ne fakt qe prej pajisjes me keto kasa, keto te fundit me teper po zene nje vend neper banaket e bareve dhe dyqaneve sesa po kryejne ndonje funksion ndaj konsumatorit. Deshira e mire per te kontribuar ne nje rregull te perbashket tregetimi dhe me nje proces trasparence edhe ndaj bleresve apo autoriteteve inspektuese te pakten per Corovoden ende nuk ka asnje shprese qe te duket ne pah. Leku Cash, dhe nje faleminderit mund te mjaftojne per blerjen. Nese pret per Kupon, “Zere se t’a dha” mund te jete pergjigja e pazeshme. Vete disa zera biznesesh citojne per veshtiresine e ketij momenti, ata nuk po e dine se perse duhet te sherbej kjo kase, cilat jane perfitimet e xhiros vjetore te tyre, apo efekte te tjera ndersa sipas disa prej tyre dhenia e kuponit interpretohet si ndikuese ne rritje te lehte cmimi te nje malli qe blihet. Sipas tyre eshte e veshtire te gjesh leter printuese per keto kasa dhe se per ta bere kete ata duhet ta blejne vete apo ta sigurojne edhe ne rrethe te tjera duke bere me teper shpenzim. Per perpos gjithekesaj sanksionet e pazbatuara nga autoritetet mbeten faji kryesor i gjithekesaj situate. Kasat fiskale per cdo biznes nje vit me pare u blene detyrimisht nga bizneset e rregullta. Vlera e tyre shkonte minimalisht + 300 euro.
©Corovoda On Line