Koordinata X: Skraparasit qe morren pjese ne Shoqaten "Vatra". Vendasit e Rilindjes Kombetare: Ja disa prej tyre **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Koordinata X: Skraparasit qe morren pjese ne Shoqaten "Vatra". Vendasit e Rilindjes Kombetare: Ja disa prej tyre

Fatjon Kaloci
12.9.12
Ne Rilindjen Kombetare dhe me pas ndikim te ndjeshem paten ne popull Shoqerite dhe Klubet kulturore patriotike, si brenda dhe jashte vendit per zgjim kombetar. Me qellimin per bashkimin e vellazerimin kombetar, perhapjen e gjuhes shqipe, zgjimin dhe clirimin kombetar skraparasit sikunder shume shqipetare te tjere dhane kontributin e tyre madhor. Bijte e Skraparit qe do kishin edhe emrin e tyre ne historikun e shoqerise “Vatra” ne Amerike do te ishin disa. Ne renditjen e meposhtme Corovoda On Line dhe Koordinata X listojne disa nder skraparasit pjese e Shoqerise Vatra.
Hysen Caka
Nuri Vlusha
Kajmak Qafa
Xhelo Qafa
Ali Kuci
Myftar Vishanji
Sefer O. Prishta
Dule F. Malindi
Hysni Potomi
Halil R. Sevrani
Mustafa Leshnja
Brahim R. Cepani
Sami H. Bargullasi
Veisel Xh. Verzhezha
Por pervec shoqerise “Vatra” shume bij skraparas ishin pjese e Klubeve te ndryshme dhe shoqerive me karakter Rilindjen Kombetare. Ata ishin te aderuar ne Klubein e Frasherit, Klubi i Selanikut, Klubi (1909) “Pellazg”, Shoqata Kulturore (1906) “Tomori” ne Rumani, Shoqeria (1920) “Tomori” ne Argjentine, Shoqeria (1921) “Tomori” ne Skrapar, (1924) ne Berat, (1924) ne Tirane, (1924) me Athine, (1931) ne Egjipt etj.
Ne Rilindjen Kombetare u shquan edhe Mahmut Zaloshnja, Sulejman Qafa, Kahreman Bejko, Hysen Sevrani, Bektash Zaberzani, Tefik Rogu, Kajmak Rogu etj.
©Corovoda On Line