Koordinata X: Viti ’74 Skrapaliu i vetmi qe punonte per organizimin e Manifestimeve gjigande ne Tirane. Si koordinoheshin paradat e kohes me mijera njerez ne to . Ja pak detaje **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Koordinata X: Viti ’74 Skrapaliu i vetmi qe punonte per organizimin e Manifestimeve gjigande ne Tirane. Si koordinoheshin paradat e kohes me mijera njerez ne to . Ja pak detaje

Fatjon Kaloci
29.5.13
Jemi ne vitin 1974 ne Shqiperine e asaj kohe marredheniet me hungarezet ishin me te specifikuara ne sektore te vecante. Keshtu nje grup hungarezesh po punonin per informatizimin e tabelave elektronike ne Stadiumin “Qemal Stafa” per manifestimin e organizuar te ’74-s. Vetem me nje shqipetar, ata pranuan te punojne dhe ky do te ishte nje djale i ri, i lindur ne fshatin Muzhencke te Skraparit i cili spikaste ne njohuri dhe rezultate te mira. A.Nonaj me pas do te njihej si nje nder emrat e pedagogjise se universiteteve shqipetare ne fushen elektronike dhe informatike (2013). Por keto manifestime te medha kryesisht ishin per dite dhe data te vecanta. Mozaike figurash dhe dekore levizese qe krijoheshin neper shkallet e stadiumit nga mijera njerez ndersa nuk mungonin shfaqjet e parrullave tipike te atij sistemi. Per organizimin e koordinimin e ketyre levizjeve ne ate hapesire aq te madhe sherbenin disa sinjale te pasqyruara ne nje tabele elektronike ku duke pare simboliken e shenjes qe shfaqej ne tabele do te pasonte levizja e atyre qe perbenin mozaikun. Me largimin e ekipit hungarez i cili trajnoi dhe dha njohuri me shume per kete specifike elektronike qe ende nuk kishte hyre ne Shqiperi, puna vijoi nga A.Nonaj biri i Skraparit qe edhe keto dite (2013) rikthehet here pas here per te pare Skraparin e tij.
©Corovoda On Line- Imazhi nje perpunim grafik 1988 me karakter ilustues