Koordinata X: Vitet 80. Dhimiter Topi telekronisti i kohes per Skraparin ne radio ekranin e vetem shqipetar Tvsh **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Koordinata X: Vitet 80. Dhimiter Topi telekronisti i kohes per Skraparin ne radio ekranin e vetem shqipetar Tvsh

Fatjon Kaloci
30.6.13
Koordinata X rubrika e trashegimise Skraparase kete here ne nje postim te shkurter i referohet viteve 1980' me personazhin Dhimiter Topi. Me nje karriere te gjate dhe profesionist i objektivit te aparatit fotografik Dhimiter Topi ne periudhen 1980 - 1984 asokohe i ngarkuar me mbulimin mediatik te Televizionit Shqipetar per Qarkun Berat ka qene nje nder emrat e njohur ne Skraparin e atyre viteve per fotot mbreselenese te kohes. I lindur ne 1935, diplomuar per Histori Gjeografi në dekadën e fundit të karrierës, ishte telekronist i Beratit, Lushnjës, Skraparit, në Televizionin Shqiptar (‘80-’84). Ndonse ne profesionin e tij si mekanik telekronikat e kohes te pakten ne Skrapar mezi priteshin kur shfaqeshin pamje apo intervista nga lokaliteti. Ndonse karrieren e perfundoi ne 1990 Arkivi i tij i pasur fatkeqesisht u demtua gjate 1997. Dhimiter Topi ne vitin 2005 u Vleresua me cmim nga e mirenjohura "Marubi"
©Corovoda On Line