Corovode: Takimi ne promemorie te Krijimit te Batalionit "Riza Cerova" Gjate Takimit Nje vemendje ndaj 4 Deshmoreve te Skraparit **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Corovode: Takimi ne promemorie te Krijimit te Batalionit "Riza Cerova" Gjate Takimit Nje vemendje ndaj 4 Deshmoreve te Skraparit

Fatjon Kaloci
3.7.13
Paraditen e se martes 2 korrik 2013 ne Corovode u zhvillua nje takim ne promemorie te dates se krijimit te Batalionit "Riza Cerova" nje prej formacioneve me te rendesishme te kohes. Takimi u mbajt ne Kuader te 70 Vjetorit te krijimit te ketij batalioni qe mori drite ne 23 qershor 1943 si nje formacion luftarak qe u krijua ne Qafen e Martes. Ne takimin e zhvilluar nje dite me pare ne oren 10:30 moren pjese dhjetra te pranishem ndersa ne referatet dhe kumtesat e mbajtura u kujuan te dhenat historike mbi kete date, me protagonistet kryesore te saj. Takimi u zhvillua nga Komiteti i Veteraneve rrethi Skrapar dhe familjet e Deshmoreve dhe gjate takimit u kujtuan 3 deshmore qe Verzhezha dha per kete formacion me vlera historike ne Clirimin e Vendit.Takimi zgjati rreth 60 minuta dhe u zhvillua ne mjediset e Qendres Kulturore "Riza Cerova" ne Corovode
©Corovoda On Line - Ne foto Heroi i Popullit "Riza Cerova"