Shkolla e mesme "Ramiz Aranitasi" me donacionin me shume tituj librash. Vullnetaret e Korpusit Amerikan ne Skrapar iniciatore kryesore. **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Shkolla e mesme "Ramiz Aranitasi" me donacionin me shume tituj librash. Vullnetaret e Korpusit Amerikan ne Skrapar iniciatore kryesore.

Fatjon Kaloci
5.7.13
Kete sezon te ri shkollor 2013 - 2014 biblioteka e se vetmes shkolle se mesme te pergjithshme ne Corovode "Ramiz Aranitasi" do te jete me e pasur. Ndonse donacioni eshte bere konkret ne fund te muajit prill 2013 shtatori qe vjen do te kete keshtu me shume libra shqip dhe anglisht qe i shtohen bibliotekes ekzistuese. Gjithcka i referohet iniciatoreve lokal ne kete rast Vullnetareve te Korpusit te Paqes qe permes kontributeve familjare apo miqesore nga shtetet e tjera ku ata kane kombesine kane ofruar per shkollen e mesme. Me Poshte Corovoda On Line liston nje numer prej titujve qe i jane shtuar shkolles se mesme ne Corovode. Korpusi Amerikan i Paqes perj vitesh ka qene prezent ne Corovode me projekte te ndryshme kryesisht me te rinjte e shkolles se mesme te pergjithshme. Ndonse shkolla ne keto dite verore ka perfunduar disa aktivitete jane nen axhende ne gjithe Shqiperine ku edhe rreth 20 te rinj nga Corovoda do te kene mundesine e atyre qe quhetn Summer School pra shkolla verore, qe per kete vit pritet ne mes muajin gusht 2013 do te kete protagoniste Ambasadoret e Natyres edhe te Corovodes qe mund te marrin pjese ne nje event qe citon nje report ne muajin gusht. Por le te rikthehemi tek titujt shqip qe i shtohen bibliotekes se gjymnasit Ramiz Aranitasi. Me poshte lista e plote e titujve qe jane bere donacion:
Lista e Librave te Blera (Ramiz Aranitasi)
1984 (George Orwell)
20th Century Art Book Arti i Luftes (Sun Zu)
Bashke me Eren Vellimi 1, 2 (2) (Margaret Mitchell)
Bashkpirja (Platoni)
Biseda e Konfucit (Konfuci)
Bora (Orhan Pamuk)
Chagall Complete Paintings of Bosch,
The I Dashur Xhon (Nicholas Sparks)
Dranja (Camaj)
E Drejta Europiane (Dr. Iva Zajmi)
Endrra nga im ate (Barack Obama)
Expressionism Forca per te dashur (Martin Luter King)
Fryme te Vdekura (Nikollai Gogol)
Gandi: Filozofia dhe Feja Gandizmi (Ilir Hashorva)
Gandi: Jeta (Ilir Hashorva)
Getsbi I Madh (F. Scott Fitzgerald)
Guxhim per te Shpreshuar (2, Barack Obama)
Harry Potter : Harry Potter dhe Guri Filozofal (1)
Harry Potter dhe Dhoma e te Fshehtave (2)
Harry Potter dhe i Burgosuri i Azkabanit (3)
Harry Potter dhe Kupa e Zjarrit (4)
Harry Potter dhe Urdhri i Feniksit (5)
Harry Potter dhe Princi Gjakperzier (6)
Harry Potter dhe Dhuratat e Vdekjes(7)
Karpa (Camaj)
Lojrat e Urise Trilogjia: Lojrat e Urise (2)
Vajza e Zjarrit Grifsha (2)
Martin Luter Kingu (Ilir Hashorva)
Mesazh ne Shishe (Nicholas Sparks)
Ngadhenjimi I Dashurise (Nicholas Sparks)
Nje Mije Diej Vezullues (Khaled Hosseini)
Nje Shetitje e Paharrueshme (Nicholas Sparks)
Njerez dhe Minj (2, John Steinbeck)
Politika (Aristoteli)
Portreti I Dorian Greit (Oscar Wilde)
Pylli Norvegjez (Haruki Murakami)
Realism Rrathe (Camaj)
Seksi I Dyte (Simone de Beauvoir)
Shakaja (Milan Kundera)
Shekspir: Hamleti (1)
Makbethi (2)
Jul Cezari (3)
Otello (4)
Romeo dhe Zhulieta (5)
Antoni dhe Kleopatra (7)
Shume Zhurme per Asgje (8)
Endrra e Nje Nate Vere (9)
Shtrengata (10) Mbreti Lir (11)
Nata e Dymbedhjete (12)
Tregtari i Venedikut (13)
Komedia e Keqkuptimeve (14)
Zbutja e Kryeneces (15)
Steve Jobs (Walter Isaacson)
Suite Franceze (Irene Nemirovsky)
Tregime (Camaj)
Tregimet e AIDS-SIDA (Flamur Topi)
Trilogjia “Millenium”: Burra qe Urrejne Grate Vajza qe Luante me Zjarrin Vajza qe Trazoi Folene e Grerezave Turpi (J.M. Coetzee)
Uliksi (James Joyce)
Ura Mbi Drin (Ivo Andric)
Warhol
©Corovoda On Line