Skrapari Qendron ne Kuroren e Gjelber. Pyjet: Sa 32 000 hektare **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Skrapari Qendron ne Kuroren e Gjelber. Pyjet: Sa 32 000 hektare

Fatjon Kaloci
5.11.13
Ne te gjithe Skraparin dominon ngjyra e gjelber. Vetem Pyjet ne Krahinen e Skraparit kane nje shtrirje sa 32 mije hektare perafesisht sipas nje te dhene te mes vitit 2013. Ne mbare zonen tone ne pyjet e larte dominon kryesisht pisha e eger, lis, etj. Por e gjelberta ne Skrapar eshte edhe ne mijera hektare te bimesive te ulta, shkurre, mare etj… si dhe livadhe e kullota. Perkujdesja per habitatin e gjelber eshte nje nder cilesite qe skraparasit duhet ta trashegojne ne vite dhe pse jo, te nxisin te rritet sa me shume kjo hapesire e gjelber. Vitet e fundit fenomenet e erozionit ndikojne mjaft ne gjithe komunikimin rrugor te Skraparit madje akse te rendesishme rrugore bllokohen thuajse cdo dimer rreshjesh.
© Corovoda On Line