Ndarja Territoriale: Corovoda do te jete Bashki. Propozimi. Qyteti yne do te jete pjese e rajonit te Muzakajve **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Ndarja Territoriale: Corovoda do te jete Bashki. Propozimi. Qyteti yne do te jete pjese e rajonit te Muzakajve

Fatjon Kaloci
9.3.14
Nese deri dje jemi mesuar me emertesen Rajoni i Beratit kjo nuk do te qendroj me ne 2015. Te pakten keshtu thuhet ne nje propozim i cili liston se cilat do te jene Bashkite qe do te jene ne Skrapar dhe me tej ne Shqiperi. Sipas portalit elektronik shtetweb, nje nder propozimet qe ben ky portal eshte se ne Shqiperi nuk duhet te kete Komuna. Sipas propozimit ne fjale e gjithe Shqiperia duhet te kete 5 rajone plus kryeqytetin. Secili prej rajoneve do te kete nen vete Bashkite. SIpas kesaj ideje te re, te nje nder temave me me interes momentalisht ne Shqiperi, Bashkia Corovode do te jete pjese e Rajonit te Muzakajve. Sipas ketij Propozimi Skrapari aktual do te ndahet ne 2 Bashki te Medha.
1. Bashkia Corovode
Do te kete shtrirjen gjeografike te tille qe do te perfshije fshatrat:
Krushove, Faqekuq, Kapinove, Turbohove, Gostencke, Leshnje, Vlushe, Kraste, Backe, Potom, Helmes, Qafe, Staravecke, Gjergjove, Visocke, Koprencke, Melcke, Germenj, Nikollare, Dyrmish, Blezencke, Prishte, Zaberzan, Zaberzan i ri, Cepan, Muzhake, Rog, Muzhencke, Strenec, Qeshibes, Malind, Kakos, Sevran i vogel, Sevran i madh, Korite, Strore, Mollas, Radesh, Verzhezhe, Gradec, Veseshte, Buzuq, Osoje, Munushtir, Sharove, Corovode, Cerenisht, Polene, Zogas, Cerove, Slatinjas, Kalanjas, Veleshnje, Dhores, Nishice, Liqeth, Grepcke, Orizaj, Rovice.
© Corovoda On Line / Vijon ne postimin e radhes do te publikojme Bashkine tjeter te Skraparit