INUK javen e ardhshme ne Qarkun Berat. Ndertimet pa leje nen "edhet" e veres **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

INUK javen e ardhshme ne Qarkun Berat. Ndertimet pa leje nen "edhet" e veres

Fatjon Kaloci
23.6.14
Nën ethet e verës mesa duket do të kemi ditët e para të korrikut 2014 Qarkun Berat. Burime jozyrtare për Corovoda Online bejnë të ditur se në Berat do të vijnë përfaqësues të Inspektoriatit Ndërtimor Urbanistik Kombëtar ku në sitë do të jenë disa ndër ndërtimet paleje që prishin planet urbanistike. Nuk dihet nëse do të kalohet (apo koha se kur) në qytetet Poliçan dhe Çorovodë. Mendohet se më së paku janë rreth 20 objekte që mund të pësojnë forcën e INUK për shtesa apo forma të tjera shkallësh apo ndërhyrjesh citon raporti. Sipas vendimit të marrë nga qeveria Rama, ndërhyhet nëse Inspektoriati Ndërtimor Urbanistik Kombëtar do të konstatojë shkelje pranë të gjitha zonave dhe objekteve, të cilat paraqesin karakteristika të veçanta kulturore, historike, sociale, arsimore, shëndetësore, mjedisore, turistike, industriale apo infrastrukturore etj, kur mjedisi i tyre është dëmtuar, apo shkatërruar tërësisht nga zhvillimi i ndërtimeve të objekteve pa leje ndërtimi; me leje ndërtimi, por të realizuara me shkelje të kushteve urbanistike të lejeve të ndërtimit;c) me leje ndërtimi të kundërligjshme.
©Corovoda Online / Lajmi Jozyrtar