Ndarja Territoriale: Qershori me Takime ne cdo Bashki. Me shume se 39 dhe me pak se 47 bashki **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Ndarja Territoriale: Qershori me Takime ne cdo Bashki. Me shume se 39 dhe me pak se 47 bashki

Fatjon Kaloci
8.6.14

Nje Formular nga 16 000 kopje te tilla do te shperndahet ne vijim ne Gjithe Shqiperine per te pyetur ne sondazh shqipetaret per variantin e propozuar per ndarjen administrativo - territoriale. Ndersa per 20 ditet ne vijim ne Bashkite kryesore do te kete takime me cdo Ojf, Shoqate, Media lokale etj sipas nje kalendari te bere publik me heret.Kalendari i Konsultave vjen pasi me heret Ministri i pushtetit vendor u eshte drejtuar me shkrese me shume se 372 drejtuesve te njesive vendore dhe keshillave te ketyre njesive ku luten drejtuesit te shprehin gadishmerine me ndarjen territoriale. Ajo cfare dihet eshte se varianti final do te kete me shume se 39 por me pak se 47 bashki ne gjithe Shqiperine. Per qarkun e Beratit konsultat do te behen ne 17 qershor 2014. Konsultat do te behen ne bashkepunim me disa organizata partnere ne kete projekt konsulte ne keto data:
6 qershor –Sarandë, Korçë
10 qershor-Vlorë, Elbasan
13 qershor- Himarë, Kamzë
16 qershor- Shkodër, Kavajë
17 qershor- Tiranë, Berat
23 qershor- Durrës, Kukës
26 qershor- Gjirokastër, Tepelenë

Corovoda Online jep ne bashkengjitje Harten per te dy versionet rreth se cilave do te kete nje version perfundimtar Harta e Re e Ndarjes Administrativo - Territoriale.
©Corovoda Online