Tashmë Poliçan dhe Skrapar. Ja dy bashkitë dhe fshatrat që ato do të përfshijnë **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Tashmë Poliçan dhe Skrapar. Ja dy bashkitë dhe fshatrat që ato do të përfshijnë

Fatjon Kaloci
29.7.14
Foto: Harta e vitit 1684 Skrapari
Nëse Skrapari deri në fund të 2014 quhej Krahinë dhe në të përfshihej edhe Poliçani pritet që 2015 sipas draftit të Komisionit të Posaçëm për Reformën Administrativo - Territoriale të vij me ndryshime në kufijtë administrative të asaj që jemi mësuar deri më tani. Bashkia Çorovodë do të njihet kështu që nga 2015 edhe me emërtesën Bashkia Skrapar dhe do të përfshijë thuajse të gjitha Komunat e Skraparit. Ndërsa Bashkia Poliçan do t'i bashkohen edhe disa njësi vendore që deri më parë ishin nën juridiksionin e Beratit. Me shtrirjen më të madhe gjeografike do të jetë Skrapari. Konkretisht fshatrat që do të jenë pjesë të këtyre njësive do të jenë:
Bashkia Poliçan / Qyteti Poliçan
Tërpan/ Fshatrat: Tërpan, Teman, Paraspuar, Tozhar, Vokopolë, Dodovec, Rehovë, Zhapokikë, Çorogjaf, Panarit, Plashnik i Madh, Lugas, Zhitom i Madh, Zhitom i Vogël.
Vërtop/ Fshatrat: Mbrakull, Vërtop, Kapinovë, Zgërbonjë, Vodicë, Fushë Peshtan, Peshtan, Drenovë, Lybeshë, Tomor i madh, Tomor i vogël, Bregas.


Bashkia Skrapar (Çorovodë)/ Qyteti Çorovodë
Qendër Skrapar/ Fshatrat: Zogas, Kalanjas, Dhorës, Veseshtë, Polenë, Osojë, Grepckë, Liqeth, Rehovicë, Orizaj, Cerovë, Veleshnjë, Nishicë, Sharovë, Çerenisht, Buzuq, Munushtir, Radësh, Koritë, Mollas, Gradec, Vërzhezhë, Slatinjë, Strorë.
Bogovë/ Fshatrat: Bogovë, Kakrukë, Dobrushë, Përparim, Bargullas, Novaj, Nishovë, Jaupas, Selan. Vëndreshë/ Fshatrat: Lavdar, Spatharë, Therepel, Valë, Vëndreshë e Madhe 1, Vëndreshë e Vogël 2, Vëndreshë e Malit 3, Ibro.
Çepan/ Fshatrat: Çepan, Muzhakë, Rog, Zabërzan i Ri, Zabërzan, Blezënckë, Malind, Muzhënckë, Sevran i madh, Sevran i Vogël, Qeshibes, Strënec, Kakos, Prishtë.
Potom/ Fshatrat: Potom, Gjergjovë, Koprënckë, Gërmenj, Visockë, Qafë, Helmës, Backë, Melskë, Nikollarë, Dyrmish, Staraveckë.
Leshnjë/ Fshatrat: Turbohovë, Kapinovë, Krastë, Krushovë, Faqekuq, Gostënckë, Leshnje, Vlushë, Bërsakë.
Gjerbës/ Fshatrat: Mëlovë, Zaloshnjë, Gjerbës, Ujanik, Gradec, Strafickë, Vishanj, Barçi 1, Barçi 2, Kuç, Rehovë, Grëmsh, Gjogovicë, Floq.
Zhepë/ Fshatrat: Grevë, Posten, Kovaçanj, Gurazez, Çorrotat, Cericë, Zhepë, Leskovë, Trebël, Dunckë, Rromas, Tërrovë, Dobrenj, Buranj, Luadh, Shpatanj.

©Corovoda Online