Viti 2016. Ja ditët e pushimit të festave zyrtare për këtë vit. **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Viti 2016. Ja ditët e pushimit të festave zyrtare për këtë vit.

Fatjon Kaloci
25.11.15
Festat zyrtare në Kalendarin e Shqipëtarëve 2016 për këtë vit do të jenë 1 më pak krahësuar me 2015. Gjithësesi kur festat zyrtare bien në kalendar të shtunave apo të dielave e hëna bëhet pushim. Ky vit 2016 në 1 maj do të ketë 2 festa: Pashkën Ortodokse dhe Ditën Ndërkombëtare të Punonjësve. Por le të shohim më poshtë datat e festave zyrtare për 2016 në Shqipëri.
FESTAT ZYRTARE 2016 NË SHQIPËRI
1 dhe 2* Janar - Festat e Vitit të Ri
14 Mars - Dita e Verës
22 Mars - Dita e Nevruzit
27 Mars* - Dita e Pashkës Katolike
1 Maj* - Dita e Pashkës Ortodokse Dita Ndërkombëtare e Punonjësve
5 Korrik** - Dita e Bajramit të Madh
12 Shtator**- Dita e Kurban Bajramit
19 Tetor - Dita e Lumturimit të Nënë Terezës
28 Nëntor - Dita Flamurit dhe e Pavarësisë
29 Nëntor - Dita e Çlirimit
8 Dhjetor - Dita Kombëtare e Rinisë
25 Dhjetor* - Krishtlindjet

*Në rastet kur festat zyrtare bie në ditët e pushimit javor, dita e hënë është ditë pushimi.
**Shënim: Data e festave të Kurban Bajramit dhe Bajramit të Madh mund të ndryshojë sipas kalendarit hënor. Në rast se do të ketë ndryshime, do të viheni në dijeni me një njoftim të dytë.
© Corovoda Online