Koordinata X: 1943 - 1944 Avioni Luftarak Britanik bie në Skrapar, pranë Staraveckës **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Koordinata X: 1943 - 1944 Avioni Luftarak Britanik bie në Skrapar, pranë Staraveckës

Fatjon Kaloci
24.12.15
Koordinata X e portalit Corovoda Online ndalet në këtë shkrim në1 shkurtin e vitit të largët 1944. Sipas dokumentacioneve një avion britanik i tipit "Halifax" një lloj avioni bombardues me 4 motorë gjatë përpjekjes për të hedhur me parashutë disa oficerë e specialistë si edhe furnizime ushtarake pranë fshatit Staraveckë, në Skrapar pëson një avari në motorë dhe avioni u përplas në një largësi 2 milje më larg duke u djegur dhe rënë në flakë. Vetëm 1 nga pjesëtarët e ekuipazhit arriti të mbijetoj kjo edhe nga fakti se ai ishte ulur në pjesën e prapme të avionit. Nga ky aksident mbetën pa jetë oficeri britanik R.E.Stanley dhe rreshterët G.Gardner, R.Burlenfinger, D.H.Potter dhe inxhineri J.L.Devine mosha e të cilëve ishte në afro 21 - 22 vjeçare. Trupat e tyre u prehën në vendin ku ra avioni.
© Corovoda Online / Imazhi me karakter ilustrativ nuk lidhet domosdoshmërisht me lajmin