Koordinata X: Pulla Postare e 1973 iu kushtua Tendës së Qypit në Skrapar **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Koordinata X: Pulla Postare e 1973 iu kushtua Tendës së Qypit në Skrapar

Fatjon Kaloci
24.1.16
Emetimi i pullave postare lidhet ngushtë me personalitet, ngjarjet dhe mesazhet e ndryshme me ndikim në shoqëri. Corovoda Online me Koordinatën X publikon Pullën postare që përkujton Betejën e Tendës së Qypit. Kjo pullë u publikua në 11 gusht 1973 dhe në sfond në një paraqitje pikture jepeshin plane të pikturuara nga të dhënat historike mbi betejën e tendës së qypit. Pulla kishte përmasat 98 me 62 milimetra dhe ishte shumëngjyrëshe. Vlera në lek shqiptar e saj ishte 2.05 lek. Ajo u publikua në promemorie të betejës historike të kryer në Skrapar gjatë ditëve 19 deri në 21 janar 1943. Pamja në vijim jep një model të kësaj pulle.
© Corovoda Online