Tabloidi publikon Listën e Kulakëve të Skraparit me rreth 80 emra të vitit 1967. **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Tabloidi publikon Listën e Kulakëve të Skraparit me rreth 80 emra të vitit 1967.

Fatjon Kaloci
10.1.16
Një tabloid shqipëtar NewsBomb ka publikuar këtë të dielë 10 janar 2015 një material nën titullin: "Skrapari Komunsit? Historiani sjell fakte dhe miqtë habiten sesa shumë Kulakë ka patur Skrapari" Shkrimi i referohet një dokumenti të Arkivit Qëndror Shtetëror të 1967 në dosjen me Numrin 544 të cituar fillimisht nga një historian që në artikull shkruhet si Xhaferr Sadiku. Në shkrim thuhet se ishte Komiteti Ekzekutiv i Skraparit ai që hartoi një listë prej 80 emrash familjesh të konsideruara kulakë të rrezikshëm të cilët pas vitit 1950 disa prej tyre ishin larguar nga Skrapari por kërkesa e vazhdueshme për të katërtën herë nga Komiteti Ekzekutiv i Skraparit vijonte për kërkimin që dhjetra prej tyre të riktheheshin në Skrapar për t'u përpunuar e burgosur. Shkrimi i plotë mund të ndiqet në këtë link (Kliko Këtu) Një link i jashtëm që ju lidh me News Bomb. Imazhi në bashkëngjitje Krediti News Bomb.al
©Corovoda Online / Imazhi - Newsbomb.al